Een rijker  geestelijk leven

Harm Slomp (49) verdiende als directeur van de Kwik Fit tien keer meer dan nu. Toch voelt de financieel secretaris zich nu rijker. Zijn hoge functie ruilde hij in voor een betrekking bij het Leger des Heils.

“Ik reed Porsche, de helikopter landde in de achtertuin van mijn landhuis en zakenreizen maakte ik in een privévliegtuig. Met gemak kon ik op een dag duizend euro uitgeven. Sinds de overstap van Kwik Fit naar officier in opleiding bij het Leger des Heils is honderd euro per maand al lastig om ‘zomaar’ te besteden.

Toen de toenmalige commandant vroeg of ik tot het bestuur wilde toetreden, was ik net veertig. Hoewel ik het als een nare carrièrebreuk zag, heb ik de knoop binnen 24 uur doorgehakt. 

Er is geen groter contrast mogelijk tussen hoge bonussen en het helpen van mensen. Toch voelde ik mij meteen thuis op het hoofdkwartier; ik leerde er bovendien mijn vrouw Ann-Christell kennen.

Vroeger vond ik twee dingen belangrijk: financiële onafhankelijkheid en zeggenschap over mijn leven.

Maar hoe meer je hebt, hoe meer barrières er zijn voor een dieper geestelijk leven. Mijn vrouw en ik volgen nu de opleiding tot officier. Ons landhuis hebben we ingeruild voor een dienstwoning in Almere. We gaan terug in salaris en het Leger des Heils bepaalt waar wij werken. Toch voelen wij ons nu rijker dan ooit: het volgen van Gods weg geeft een diepe vrede.”
KANS  Magazine van het Leger des Heils    juni 2011